TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Procuratura Generală, despre dosarul lui Plahotniuc din Elveţia

Procuratura Generală, despre dosarul lui Plahotniuc din Elveţia

Procuratura Generală a emis un comunicat de presă prin care infirmă declaraţiile ministrului afacerilor interne cu privire la tăinuirea unor solicitări, venite de la organele de drept din Elveţia, precum şi tergiversarea răspunsului din partea Procuraturii către partea elveţiană.


În acest context, Procuratura a făcut cîteva precizări:


1. La data de 3 iunie 2019, Procuratura Generală a recepţionat, prin intermediul Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova, o scrisoare prin care autorităţile elveţiene informau, sub clauza expresă a păstrării confidenţialităţii, că ar deţine informaţii referitor la unele tranzacţii suspecte în care ar fi implicate unele persoane publice din Republica Moldova şi oameni de afaceri, solicitînd procurorilor să comunice instituţiilor de drept din Elveţia dacă au nevoie de mai multe informaţii pentru a le investiga. A doua zi, Procuratura Generală a Republicii Molodova a răspuns autorităţilor din Elveţia că este gata să coopereze la investigarea acetor tranzacţii.


2. Ulterior, pe 18 iunie curent, Procuratura Generală a recepţionat a doua scrisoare de la organele de drept din Elveţia, prin care au fost prezentate unele informaţii suplimentare.


2. Procuratura Generală a expediat neîntîrziat respectiva informaţie Procuraturii Anticorupţie, fiind dispusă începerea acţiunilor pe marginea acestui demers.


3. Procuratura Anticorupţie a autorizat la judecătorul de instrucţie ridicarea informaţiei bancare de la instituţiile financiare din Elveţia, a pregătit cererea de comisie rogatorie către autorităţile de drept din Elveţia, iar la această etapă toate documentele sînt în proces de traducere.


4. Imediat ce vor fi traduse, setul de acte va fi expediat autorităţilor elveţiene, conform demersului şi cu respectarea termenului în care au fost solicitate de către autorităţile competente ale Elveţiei.


Menţionăm că Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Internele (MAI) a a anunţat că MAI a intrat în posesia unei scrisori parvenite din partea autorităţilor elveţiene. Potrivit acestora, autorităţile moldoveneşti urmau să confirme că au primit informaţii ce indicau că există suspiciunii de spălare de bani pe numele lui Vladimir Plahotniuc, termenul limită fiind 21 iunie.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load