Prima reacție de la PAS, după anunțul PPDA referitor la funcția de speaker

Prima reacție de la PAS, după anunțul PPDA referitor la funcția de speaker

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) salută decizia colegilor din Partidul Platforma DA (PPDA) de a accepta și ei votarea unui candidat socialist la funcția de speaker.

Aceștia afirmă că sînt aproximativ similare condițiile enunțate azi de liderul PPDA, Andrei Năstase, cu cele pe care intenționează să le impună cei din PAS. 

Potrivit deputatului din fracțiunea PAS Blocul ACUM Radu Marian, unica diferență între condițiile anunțate de cei din PAS și cei de la PPDA ține de acel angajament public pe care socialiștii ar trebui să-l facă în scris, condiție care, potrivit parlamentarului, va fi analizată ulterior și în cadrul PAS.

Membrii Consiliului Național Politic al Partidului Platforma DA au decis astăzi că acceptă și ei un speaker al PSRM. Aceștia impun însă niște condiții: ca fiecare deputat din PSRM să facă declarații în scris că vor vota și ei legile de dezoligarhizare a țării și o serie de alte condiționalități, printre care anularea sistemului de vot mixt, investirea unui Guvern asumat de ACUM ș.a.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load