X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Va sprijini sau nu PPDA un candidat PSRM la funcția de speaker?

6 iun. 2019,, 14:28   Politică
3797 6

Partidul politic Platforma DA va sprijini un candidat PSRM la funcția de președinte al Parlamentului, dar înaintează mai multe condiții, comunică Noi.md.

Printre acestea - fiecare deputat PSRM să semneze un angajament nominal că va vota la următoarea ședință a legislativului pachetul de legi antioligarhice.

"Consiliul politic naţional al PPDA a analizat decizia votării un speaker din partea PSRM. PPDA cere ca deputaţii PSRM să semneze public un angajament la următoarea şedinţă a pachetului de legi antioligarhice. Sunt decizii dificile, dar asumate până în detaliu. Lipsa unui Guvern funcțional crează condiții pentru intrarea RM în incapacitate de plată, din cauza deciziilor iresponsabile ale Guvernului”, a declarat Andrei Năstase.

După cum s-a anunțat anterior, partidul PAS a decis cu o zi înainte să sprijine candidatura Zinaidei Grecianîi la funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

PSRM a salutat intenția și decizia deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), parte componentă a blocului ACUM, de a debloca activitatea Parlamentului.


Ei însă au atras atenția asupra faptului că PAS și PSRM nu au suficiente voturi pentru a forma un guvern, de aceea sînt în așteptarea unei decizii din partea Platformei Da.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?