X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Popovici: „Este necesară rezolvarea problemei filmelor și manualelor de istorie a Moldovei” (VIDEO)

26 aug. 2019,, 12:01   Politică
2777 1

Corneliu Popovici, consilierul președintelui Republicii Moldova pentru educație, cultură și cercetare, consideră că educația patriotică și culturală a tinerilor ar trebui să fie realizată, inclusiv prin predarea adecvată a istoriei în școli.

Consilierul prezidenţial şi-a împărtășit opinia în cadrul programului „Mecanism de acțiune” de la postul de televiziune NTV-Moldova. În ultimii treizeci de ani, în școlile moldovenești, copiii nu au studiat istoria țării noastre, a declarat el, relatează enews.md.

„În ultimii treizeci de ani, istoria țării noastre nu a fost de fapt predată în școlile din Republica Moldova. Manualele noastre au accente care laudă nu trecutul nostru, nu eroii noștri, nu realizările noastre. Istoria îndeplinește și rolul de educație şi la noi nu sînt educaţi cetăţeni ai Republicii Moldova. Este o problemă ce trebuie soluţionată.

În acest context, nu s-a crezut necesară realizarea de filme despre istoria țării noastre, despre Ștefan Cel Mare, despre cultura noastră, realizările noastre în diverse domenii și așa mai departe. Deci, cineva a avut să profite din aceasta. Acest lucru se datorează anumitor opinii politice care au dominat cabinetele guvernării. Cred că datorită filmului care va apărea astăzi pe ecranele țării noastre („Operațiunea Iași-Chișinău” – n.r.), se va produce o răsturnare de situaţie și în activitățile cineaştilor noștri, vor apărea multe filme interesante despre patria noastră, despre Moldova”, a subliniat Corneliu Popovici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?