Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PDM anunță că va susține toate condiționalitățile înaintate de UE

20 mai. 2020,, 15:52   Politică
2505 1

Fracțiunea Partidului Democrat a anunțat că va susține cele 8 condiționalități înaintate în ultimele luni de Uniunea Europeană, privind asistența macrofinanciară, astfel ca Republica Moldova să beneficieze de următoarea tranșă de suport financiar. Hotărîrea a fost luată la ședința de astăzi a fracțiunii PDM, anunță deputatul Alexandu Jizdan.

„Fracțiuna PDM va propune în cadrul ședinței biroului permanent să fie introdusă în ordinea de zi pentru următoarele două săptămîni toate proiectele care sînt în condiționalitățile UE pentru primirea tranșei a doua de ajutor, inclusiv legea cu privire la organizațiile non-guvernamentale. De asemenea, s-a decis că legea cu privire la organizațiile necomerciale va fi susținută de Fracțiunea PDM în lectură finală. În prezent, sînt necesare de realizat anumite proceduri, inclusiv legate de tehnică legislativă. Mai urmează să fie examinate toate amendamentele înaintate în comisie”, a spus deputatul democra t Alexandru Jizdan în cadul unei conferințe de presă, potrivit tv8.md.

Nu demult, prim-ministru Ion Chicu a declarat că din cele 8 condiționalități ale EU, le va îndeplini pe cele care sînt în interesele țării. Șeful cabinetului de miniștri s-a referit la una dintre condiționalități – adoptarea proiectului de lege cu privire la organizațiile necomerciale, care urmează să fie adoptat de Parlament. În opinia lui, actuala redacție a proiectului nu trebuie să fie votată de deputați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?