PDM a trimis scrisori blocului ACUM. În ce condiții s-ar putea forma coaliția

PDM a trimis scrisori blocului ACUM. În ce condiții s-ar putea forma coaliția

Partidul Democrat le-a trimis, separat, scrisori liderilor PAS și Platformei DA, Maia Sandu și Andrei Năstase, în vederea creării unei alianțe de guvernare.


Democrații susțin că și-ar dori o coaliție anume cu aceste două partide, constituante ale Blocului „ACUM”, dar că există și anumite condiții.


Vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că „alegerile anticipate ar însemna o întoarcere în haos” și că speră ca o coaliție să fie creată „în cel mai scurt timp posibil”.


Cebotari a prezentat și cîteva „principii și priorități” care vor sta la baza negocierilor privind formarea unei viitoare coaliții.


Printre acestea se numără: Adoptarea orientării politice Pentru Moldova, care va prevala în faţa oricărei alte orientări politice de partid sau personale; Implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană sau Menţinerea statutului de neutralitate a ţării.


Cei din PAS și Platforma DA, potrivit lui Cebotari, încă nu au venit cu un răspuns la scrisoarea democraților. PD-ul deocamdată nu s-a adresat socialișitlor.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load