COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Pascaru: Moldova este un teritoriu al păcii, îi respectăm și pe armenii, și pe azerii care locuiesc aici

Pascaru: Moldova este un teritoriu al păcii, îi respectăm și pe armenii, și pe azerii care locuiesc aici

Mișcarea Națională "Voievod", în frunte cu liderul acesteia Nicolae Pascaru, cheamă reprezentanții diasporei azere și armene din R.Moldova la conciliere civică.

R.Moldova este un stat pacifist, iar retorica agresivă dintre cele două comunități etnice trebuie să înceteze, a subliniat Pascaru comentînd altercațiile produse ieri la sediul Ambasadei Armeniei la Chișinău.

„Îi respectăm și îi apreciem și pe armenii și pe azerii din R.Moldova. Sînt cetățeni moldoveni, mulți sînt stabiliți cu traiul de zeci de ani aici, au o poziție civică, au businessuri pe teritoriul țării noastre. Retorica de discurs agresiv trebuie să înceteze, ei trebuie să înțeleagă că conflictul dintre Azerbaidjan și Armenia o să se opreasă la un moment, dar acestea nu e un motiv să împarțim ură prin lume. Doar prin proiecte comune, fie ele culturale sau sociale putem să unim aceste grupuri, doar prin lucruri bune pot fi distruse aceste conflicte. Noi îi chemăm la pace și conciliere civică,” a declarat Pascaru.


Potrivit lui, în Moldova, un stat polietnic, nu e loc pentru cultivarea urii interetnice și nicăieri în lume astfel de tratamente nu pot fi încurajate.

„Îi primim cu brațele deschise și pe unii, și pe alții. Vrem să le asigură o stabilitate aici, dacă au vneit la noi în țară să trăiască și să se țină de regulile care le avem la noi țară.

Îi îndemnăm să se detașeze de conflictul care este în patria lor și să impice în proiecte de dezvoltare a în R.Moldova, în condițiile crizei prin care trece țara”, a conchis Pascaru.

Menționăm că un miting al azerilor din Republica Moldova, organizat ieri în legătură cu conflictul de la granița armeano-azeră, a degenerat în altercații între reprezentanții celor două grupuri. Violențele au izbucnit la sediul Ambasadei Armeniei la Chișinău. Poliția a intervenit pentru a-i dispersa pe protestari.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load