Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Coniacul armean se va transforma în brandy

15 apr. 21:15   Externe
2076 0

Ministrul armean al Economiei, Gevork Papoyan, a discutat cu ambasadorul UE, Vasilis Maragos, despre problema schimbării denumirii coniacului armean și a analizat posibilitățile de promovare a acestui tip de băuturi alcoolice armenești pe piețele externe, a anunțat presa armeană.

Conform acordului de parteneriat cu UE semnat în 2017, Armenia trebuie să renunțe la denumirea "coniac" în termen de 14 ani pe piața internă și în termen de 25 de ani pe piețele externe. UE s-a angajat să ofere Armeniei un grant pentru a "promova" coniacul sub o nouă denumire - "brandy".

Denumirea "Cognac" este o indicație geografică protejată (AOC, Appellation d'Origine Contrôlée) în conformitate cu legislația franceză. Numai o băutură alcoolică tare (brandy) produsă într-o anumită regiune - departamentul Charente, unde se află orașul care a dat numele băuturii, Cognac, poate fi denumită Cognac.

De remarcat că, din 2018, în Republica Moldova, în locul denumirilor geografice occidentale după locul de origine Champagne, Cognac și Cahors, producătorii moldoveni pot folosi doar denumiri alternative, pentru Champagne - "vin spumant", Cognac - "divin", Cahors - "pastoral".

4
1
1
0
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?