TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ostalep: Autoritățile române sînt sigure de impunitatea lor față de Moldova

Ostalep: Autoritățile române sînt sigure de impunitatea lor față de Moldova

Senatorii români își permit să vină cu inițiativa de a deschide a 44-a circumscripție electorală în Moldova, cum ar fi un județ român, deoarece în Moldova nu există o forță politică care să protejeze cu adevărat suveranitatea țării, consideră Valeriu Ostalep.

Expertul a exprimat această opinie pentru eNews, comentînd proiectul de lege înregistrat recent al deputaților din Partidul Social Democrat (PSD) și partidul Mișcarea Populară (PMP), potrivit căruia Republica Moldova ar trebui să devină a 44-a circumscripție electorală a României, în care să fie ales un senator și doi deputați în parlamentului României.


„Astfel de idei apar doar pentru că întreprinzătorii români sînt absolut siguri de impunitatea lor politică. Politicienii unioniști români consolidează constant retorica cu privire la țara noastră", spune Ostalep.

Vă reamintim că în Senatul României a fost înregistrat un proiect de lege, conform căruia Republica Moldova ar trebui să devină cea de-a 44-a circumscripție electorală a României, în care vor fi aleși un senator și doi deputați în parlamentul român.

Respectiva inițiativă legislativă a fost înaintată Senatului României de către deputații Partidului Social Democrat (PSD) și ai Partidului Mișcarea Populară (PMP). Documentul prevede că, pentru organizarea alegerilor, sînt formate circumscripții în baza celor 41 de județe existente, o circumscripție în municipiul București, o circumscripție pentru românii care se află în afara României, precum și o circumscripție separată în Republica Moldova.

Respectiv, ar trebui să fie creat un birou electoral de circumscripție.

În documentele însoțitoare ale proiectului de lege nu este prezentată opinia autorităților moldovenești cu privire la această inițiativă. La rîndul său, conducerea Moldovei nu a răspuns încă la această inițiativă legislativă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load