Opinii împărțite pe marginea declarațiilor Parlamentului

Opinii împărțite pe marginea declarațiilor Parlamentului

Opinii împărțite privind declarația prin care Parlamentului condamnă atacurile informaționale ale Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică.

În timp ce unii consideră că declarația a fost scrisă fără a ține cont de limbajul diplomatic, alții spun că documentul este excesiv de delicat tocmai pentru că a fost scris într-un limbaj strict diplomatic. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Fostul parlamentar, Valentin Crîlov, afirmă că această declarație nu a fost întocmită cu respectarea limbajului diplomatic. „Noi înțelegem că Federația Rusă este o țară foarte mare care nu poate fi comparată cu Republica Moldova reieșind din multe considerente. Totodată, și Moldova, și Rusia sînt membre ale Organizației Națiunilor Unite și, din punctul de vedere al dreptului internațional, sînt partenere egale la orice tratative”, a spus Valentin Crîlov. În opinia lui, ar fi bine ca întîlnirile dintre oficiali ai Rusiei și Moldovei, negocierile și tratativele să aibă caracter regulat, prognozat și bine coordonat de ambelepărți.

Jurnalistul Petru Bogatu este de părere că declarația este excesiv de delicată, este scrisă într-un limbaj diplomatic și aceasta este plină de informații și fapte concrete. „Nu sînt speculații sau lucruri spuse la modul general. Este vorba de niște fapte, de niște acțiuni ale Federației Ruse împotriva Republicii Moldova – este vorba de embargourile economice, de hărțuirea oficialilor moldoveni, spălarea banilor, propaganda rusă”, afirmă Petru Bogatu.

Parlamentul a adoptat, pe 8 februarie curent, o Declarație prin care condamnă atacurile informaționale ale Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load