COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Opinie: Şansele unui candidat de dreapta la prezidențiale sînt limitate

Opinie: Şansele unui candidat de dreapta la prezidențiale sînt limitate

Şansele unui candidat de dreapta la alegerile prezidențiale din acest an sînt limitate, deoarece electoratul cu astfel de viziuni politice este dezamăgit de prestanța PAS şi PPDA.

Este concluzia la care a ajuns analistul politic Ian Lisnevschi, într-un editorial publicat de portalul politics.md.

„Lipsa strategiei inițiale ce prevăd negocieri și compromisuri a dus la o creștere accentuată a dezamăgirii față de partidele de dreapta în rîndurile electoratului de bază. Doar în jumătate de an PAS și PPDA au semnat public: întîi angajament public că nu vor face alianță cu PSRM, PDM, PȘ. După ce în scurt timp a urmat semnarea acordului de alianță cu PSRM pentru formarea Guvernului Sandu”, scrie Ian Lisnevschi.

În opinia lui Lisnevschi, PAS şi PPDA au puţin timp la dispoziție pentru a convinge şi a mobiliza electoratul.

„Şansele candidatului de dreapta sînt limitate, iar timp pentru a convinge și mobiliza electoratul este tot mai puțin. Acest lucru se explică prin startul liderului PPDA înainte de timp. Întrebarea este: va fi gata Andrei Năstase și Maia Sandu să se retragă în caz că va apărea, să presupunem la sfîrșitul lunii martie – începutul aprilie, un candidat apartinic? Vor putea liderii de dreapta să cedeze în fața orgoliilor sale și să arate o politică matură, echilibrată și calculată? Probabil că e prea tîrziu și putem să ne așteptăm la surprize noi, uneori mai puțin plăcute, care vor degrada politica moldovenească”, conchide analistul politic.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load