Mogherini: UE va monitoriza atent următorii pași pe care-i vor face autoritățile de la Chișinău

Mogherini: UE va monitoriza atent următorii pași pe care-i vor face autoritățile de la Chișinău

Uniunea Europeană va rămâne foarte vigilentă și va monitoriza atent următorii pași pe care-i vor face autoritățile de la Chișinău pentru implementarea reală a reformelor, a declarat Federica Mogherini după ședința Consiliului Afaceri Externe, scrie Radio Chisinau.

„Vom rămâne foarte vigilenți și îi îndemnăm pe prietenii din Republica Moldova să rămână angajați pozitiv și concret pe direcția de realizare a agendei de reforme, cred că țara așteaptă asta de mult timp”.

De asemenea, Federica Mogherini a reamintit că pentru a avea susținerea deplină a Uniunii Europene, inclusiv cea financiară, Republica Moldova trebuie să implementeze Acordul de Asociere și să îndeplinească agenda de reforme, și nu pentru că așa cere UE, dar pentru că acestea sunt aspirațiile oamenilor.

Amintim că în timpul crizei politice de la Chișinău, înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini și comisarul european Johannes Hahn au emis un comunicat în care au scris că UE este „pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load