COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Transnistria va fi confiscată averea lui Șevciuk

În Transnistria va fi confiscată averea lui Șevciuk

Aproximativ 80 de milioane de ruble transnistrene vor fi recuperate, printr-o decizie judecătorească, în bugetul Transnistriei prin vînzarea bunurilor care au aparținut fostului șef al Transnistriei, Evgheni Șevciuk, care a fost condamnat în absență pentru corupție.

Despre aceasta a anunțat postul de televiziune "Первый Приднестровский", citat de politnavigator.net

"Banii se fală în conturile serviciului executorului judecătoresc. În viitorul apropiat, va fi hotărîtă soarta acestora. De asemenea, este vorba și despre mai multe apartamente din Tiraspol și Rîbnița, precum și despre un oarecare subsol în sat", a declarat procurorul transnistrean Anatoli Gurețki.


Potrivit experților, suma totală a mijloacelor furate de Șevciuk din bugetul Transnistriei este de zeci de milioane de dolari. Banii erau scoși în special prin fondurile umanitare și de stabilizare clasificate drept "secrete". Numai de la Combinatul de pîine din Bender, Șevciuk a primit o mită în valoare de 2 milioane de dolari. Curtea, de asemenea, i-a aplicat lui Șevciuk o amendă pentru corupție de 600 de milioane de ruble transnistrene. În total, în Transnistria împotriva șefului fugar au fost deschise 6 dosare penale.

În 2016, Shevchuk a pierdut alegerile în favoarea lui Vadim Krasnoselsky. În vara anului 2017, el a fugit pe ascuns din Transnistria. În decembrie 2018, Curtea Supremă de Justiție din Transnistria l-a condamnat în absență la 16 ani în colonie cu regim special privind cinci episoade, inclusiv corupție în proporții deosebit de mari și abuz în funcție.

Recent, Șevciuk a acordat un interviu unei mass-media din Moldova, în care a afirmat că se află la St. Petersburg, unde se ocupă cu afaceri mici și și-a cumpărat un apartament.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load