Igor Dodon nu este sigur că va fi creată o coaliție în actualul Parlament

Igor Dodon nu este sigur că va fi creată o coaliție în actualul Parlament

Președintele Igor Dodon are îndoieli că va fi creată o coaliție în noul Parlament ales pe 24 februarie. Șeful statului oferă o probabilitate de 60% variantei că vor fi organizate alegeri anticipate, transmite IPN.

Totuși, președintele spune că pentru negocieri legate de potențiale coaliții și alianțe mai sînt încă două luni. Potrivit lui, dacă pînă în luna iunie nu se va contura crearea unei coaliții, atunci va fi nevoit să dizolve legislativul și să anunțe alegeri parlamentare anticipate.

„Dacă pînă la mijlocul lunii iunie, adică timp de trei luni în legislativ nu va fi nicio lege, dacă nu este ales un președinte de Parlament, atunci la expirarea acestor trei luni eu pot să dizolv Parlamentul. De astăzi mai sînt două luni”, a declarat șeful statului la o ediție specială la postul de televiziune NTV Moldova.

În opinia șefului statului, cu cît se va apropia data eventualei dizolvări a Parlamentului, cu atît deputații vor fi mai „vorbăreți”. „Mi se pare că, în caz de alegeri anticipate, cel mai mult vor avea de suferit cei de dreapta”, spune Igor Dodon.

Președintele nu consideră totul pierdut, dar, în opinia lui, probabilitatea alegerilor anticipate nu este mai mică de 60%, reieșind din declarațiile care au fost făcute pînă acum.

La alegerile parlamentare din 24 februarie, niciunul dintre partide nu a acumulat mai mult de 50% din sufragii pentru a obține majoritate în Parlament, ceea ce arată asupra necesității de creare a unei  coaliții de guvernare. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load