X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Filip, despre monopolul de nuci: Am obosit de acest subiect

2 aug. 2019,, 12:20   Politică
4026 3

Fostul premier, președintele interimar al Partidului Democrat, Pavel Filip, spune că a obosit deja de subiectul adus în discuție atît de prim-ministrul Maia Sandu – „monopolul de nuci”. În opinia lui, faptul că Guvernul se preocupă de acest subiect arată care este „fața adevărată” a executivului.

„La prima ședință de Guvern să institui o comisie care să se clarifice cu exportul de nuci – asta a fost cea mai mare problemă a Guvernului și a Ministerului Agriculturii pe cînd exporturile de nuci constituie 3,6% din exportul total de fructe din Republica Moldova. Care este fața acestui Guvern? Se preocupă de problemele agricultorilor sau de răzbunare cu oponenții săi politici?”, se întreabă Filip.

Pavel Filip a menționat la emisiunea Puterea a patra de la postul TV N4 că firma „Monicol” condusă de Dumitru Vicol, cuscrul lui, nu deține monopolul la exportul de nuci.

Șefa Cabinetului de miniștri a descris ieri, la ședința Guvernului, toată schema prin care a fost instaurat monopolul pe exportul de nuci din R. Moldova. Potrivit Maiei Sandu, zeci de agenți economici care exportau nuci s-au trezit cu dosare penale pentru contrabandă și au primit interdicția de a mai efectua vînzări de nuci în afara țării.

Anticorupție.md a publicat o investigație în care se vorbea despre compania „Monicol” condusă de Dumitru Vicol, cuscrul fostului premier Pavel Filip. Firma a beneficiat în ultimii ani de sume generoase de la stat pentru dezvoltarea afacerii cu nuci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?