X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Dodon, după ședința Consiliului republican: În țară începe o etapă nouă

19 iun. 2019,, 13:16   Politică
3188 1

Situația politică din țară, după retragerea PDM de la guvernare și pregătirea de alegerile locale din 20 octombrie, au fost discutate astăzi de membrii PSRM la ședința Consiliului republican, notează Noi.md.

Prezent la ședință, președintele Igor Dodon a reconfirmat sprijinul ferm al PSRM pentru Guvernul Sandu și pentru agenda de reforme.

„PSRM a devenit partid de guvernare, respectiv, ne-am reunit să discutăm strategia partidului mai departe. Un subiect important este pregătirea de alegerile locale. Sîntem convinși că cu suportul PSRM, al fracțiunii, în țară a început o perioadă nouă. Sîntem gata să susținem Guvernul Sandu, este poziția fermă a PSRM, vom asigura votul fracțiunii în Parlament pentru a implementa reformele care le va promova Guvernul. Evident le vom discuta, pentru că trebuie să existe un consens politic”, a declarat Dodon în urma ședinței.

Șeful statului a mai spus că PSRM va face tot posibilul pentru ca actualul guvern și majoritate parlamentară să se mențină o perioadă cît mai îndelungată. „De dorit pe întreg mandatul. Dacă se va reuși – bine. Noi categoric nu vom accepta traseismul politic”, a adăugat el.

O poziție vizavi de cooperarea de mai departe a PSRM cu blocul ACUM a expus și spicherul Zinaida Greceanîi. Potrivit ei, important este ca în funcții de conducere să se regăsească persoane competente, iar apartenența politică contează mai puțin.


„Nu este vorba de cedări în fața cuiva, ci de buna înțelegere în interesul statului. Noi am mai spus că miza trebuie să fie în primul rînd oamenii profesioniști de la conducere și nu punem miza pe anumite persoane că sînt oameni de partid. Noi nu vom proceda așa cum a făcut PD”, a explicat Greceanîi.

Reprezentanții formațiunii au mai anunțat că despre candidatura PSRM la funcția de primar general al capitalei nu s-a discutat deocamdată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?