Dodon, despre cum moldovenii vor alege președintele în 2020

Dodon, despre cum moldovenii vor alege președintele în 2020

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre procedura de alegere a șefului statului, care va fi aplicată anul viitor.


Partidul Socialiștilor și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu vor promova modificarea procedurii de alegere a șefului statului.


Igor Dodon a declarat la unul din posturile private de televiziune că nu va promova ideea revenirii la alegerea șefului statului de Parlament.


„Nu vom sprijini procedura de alegere a președintelui care a existat în perioada 2000 și 2009. Instituția președinției trebuie consolidată. Procedura de alegere a șefului statului de către popor va fi păstrată”, a declarat Igor Dodon, menționînd că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat de președinte.


Dodon a mai subliniat că el și echipa sa au optat întotdeauna pentru forma prezidențială de guvernare, astfel încît cetățenii să aleagă și să-i dea împuterniciri președintelui. Prin urmare, potrivit lui Dodon, este inacceptabilă revenirea la sistemul care a existat anterior.


Amintim că Președintele Republicii Moldova este ales în mod direct de către cetățeni pe un mandat de patru ani.


Viitoarele alegeri prezidențiale în Moldova urmează să fie organizate în toamna anului 2020.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load