X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Dodon a subliniat importanța unui consens între marile puteri privind R.Moldova

5 sep. 2019,, 14:41   Politică
2335 0

Igor Dodon s-a înîtlnit cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședintele Comisiei Europene.

Șeful statului a apreciat cooperarea dintre R. Moldova și Uniunea Europeană și i-a adus mulțumiri lui Mogherini pentru reacția promptă privind evenimentele legate de depășirea crizei politice în țara noastră, din iunie curent.

"Am subliniat că poziția comună a partenerilor externi în privința tranziției pașnice a puterii reprezintă o bună oportunitate pentru consolidarea democrației, implementarea reformelor, combaterea corupției, dar și pentru continuarea implementării Acordului de Asociere.

Am abordat procesul de reglementare a problemei transnistrene, menționînd impactul semnificativ al Uniunii Europene în promovarea măsurilor de consolidare a încrederii și îmbunătăţire a vieţii oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Amcomunicat doamnei Mogherini despre propunerea Ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, de a demara procesul lichidării munițiilor stocate în regiunea transnistreană. Am menționat faptul că această idee a fost susținută de consilierul Președintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, în cadrul vizitei sale recente la Chișinău", a declarat Dodon.

Dodon a reitera consensul marilor actori externi în privința R.Moldova. Potrivit lui, o asemenea poziție oferă posibilitatea de a promova o politică externă echilibrată în baza statutului de neutralitate și reieșind din interesele naționale ale R. Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?