Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cum văd PSRM și blocul ACUM deblocarea situației politice

27 apr. 2019,, 17:04   Politică
3818 6

Deputatul socialist Ion Ceban și deputatul blocului ACUM Igor Munteanu au opinii diferite referitor la faptul cum poate fi deblocată situația legată de lipsa unei majorități parlamentare.

În timp ce unul insistă pe o înțelegere oficială referitor la o eventuală coaliție de guvernare, celălalt spune că actualmente trebuie reluată activitatea legislativului. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune ProTV Chișinău, transmite IPN.

Deputatul Ion Ceban menționează că, pentru a debloca situația actuală, blocul ACUM trebuie să renunțe la rigiditatea lui, referindu-se la faptul că deputații ACUM insistă să obțină și funcția de președinte al Parlamentului, și de cea de șef al Guvernului, și conducerea tuturor ministerelor, dar și ca socialiștii să susțină pachetul de legi propus de acesta. Potrivit lui, pentru deblocare este nevoie de o majoritate parlamentară.

„Este foarte simplu. Stabilim agenda care legi le votăm împreună, conducerea Parlamentului revine fracțiunii PSRM, conducerea Guvernului și mai multe ministere, cu excepția celor despre care am discutat că ar veni în fortificarea atribuțiilor președintelui, revin blocului ACUM. Noi n-am pus în lista de propuneri proiecte care ar avea probleme cu o persoană sau cu alta, cu un grup etnic sau cu alt grup etnic”, a spus Ion Ceban.

În replică deputatul Igor Munteanu de la Blocul ACUM declară că activitatea Parlamentului ar fi deblocată dacă cele două formațiuni ar discuta despre asta, iar pentru asta nu este vorba de o coaliție.


„Noi sîntem principiali pentru că vrem ca legile pe care le-am desemnat ca fiind importante pentru deblocarea statului să fie votate cu ajutorul unei anumite majorități în Parlament. Pentru asta putem să hibridizăm pachetul lor social cu pachetul nostru ”, a spus Igor Munteanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?