Consătenii lui Dodon au semnat o declarație de condamnare a unionismului

Consătenii lui Dodon au semnat o declarație de condamnare a unionismului

Aleșii locali din Sadova, satul natal al președintelui Igor Dodon, au adoptat o declarație prin care condamnă propaganda unionistă desfășurată în cîteva localități, comunică NOI.md.


Gestul consilierilor locali a fost salutat de către șeful statului, care și-a exprimat convingerea că și alte localități le vor urma exemplul.


„Sînt sigur că o asemenea poziție patriotică o împărtășesc majoritatea absolută a aleșilor locali și sînt mîndru că prima localitate în care majoritatea consilierilor au semnat o declarație de sprijin a statalității moldovenești este Sadova, satul meu natal. Sînt convins că și alte localități vor semna declarații similare, prin care să demonstrăm că avem țara noastră, avem casa noastră și știm să fim patrioți adevărați atunci cînd este amenințată direct statalitatea și identitatea noastră”, a declarat Dodon


Demnitarul a precizat că acțiunile îndreptate împotriva statului nu trebuie tolerate. „Nu vrem ceartă cu nimeni și nu-i dorim rău nimănui. Dar nici nu vom tolera acțiunile perfide și atentatele la statalitatea patriei noastre. Isteria anului 2018 va trece și va rămîne în trecut, iar Republica Moldova va dăinui, va avea un mare viitor, în ciuda celor care ne vor dispariția”, a adăugat el.


Totodată, șeful statului a subliniat că reprezentanții administrației publice locale care s-au aventurat în semnarea declarațiilor unioniste vor fi trași la răspundere, mai devreme sau mai tîrziu.


„Campania lor antinațională, prin care un șir de consilieri din primării au semnat declarații de lichidare a statului, e o dovadă că s-a îngroșat gluma cu unionismul. Aceasta e deja acțiune anticonstituțională vădită. Și dosarele penale își vor găsi ”eroii”, inevitabil, la timpul potrivit”, a avertizat Dodon.Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load