Codreanu: Consiliul Electoral nu se grăbește să mă înregistreze

Codreanu: Consiliul Electoral nu se grăbește să mă înregistreze

Chiar dacă acum aproape două zile Curtea de Apel Chișinău a adoptat o decizie prin care impune Consiliul Electoral din Chișinău să-l înregistreze pe Ruslan Codreanu în calitate de candidat independent la alegerile locale din Chișinău, acesta spune că reprezentanții acestei autorități electorale nu se grăbesc să-l înregistreze în lista candidaților ca să poată să înceapă campania electorală. 

„Deşi decizia Curții de Apel este definitivă şi executorie, organele electorale continuă să ne saboteze. Nu vor sub nicio formă să ne înregistreze! Nu ştiu ce fel de stat de drept vrem să construim dacă reprezentanții partidelor aflate la guvernare din organele electorale încalcă legea într-un mod atît de grav.

Ne-au furat două saptămîni din campanie, ne-au plimbat de la o instituție la altă instituție, au încălcat toate procedurile posibile, au invocat motive absurde precum că pe liste e scris cu pixuri diferite. Nu poți exclude arbitrar concurenții din cursă. În această manieră exercițiul democratic care urmează nu poate fi catalogat drept alegeri”, a comentat fostul edil interimar al capitalei.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load