Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CSJ a declarat inadmisibilă sesizarea Arinei Corșicova

19 noi. 2023,, 16:28   Politică
2547 0

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a lăsat în vigoare decizia Curții de Apel Bălți și a Judecătoriei Bălți cu privire la excluderea din cursa electorală a candidatei Arina Corșicova, în cadrul turului doi al alegerilor locale generale.

Magistrații au declarat inadmisibil recursul depus de Corșicova, care a fost susținută în campanie de oligarhul fugar Ilan Șor, pe 18 noiembrie, cu o zi înainte de scrutinul electoral.

„Recursul depus de Arina Corșicova se declară inadmisibil. Încheierea este irevocabilă”, au decis magistrații CSP.

Amintim că Arina Corșicova a fost scoasă, la 7 noiembrie, din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți, în turul II, în baza deciziei Consiliului Electoral de circumscripție Bălți, care a sesizat mai multe încălcări ale legislației electorale, scrie newsmaker.md.

Decizia vine în urma unor contestații depuse de contracandidați și a unor acuzații de încălcări ale regulamentelor electorale. Prima instanță a decis că există motive întemeiate pentru a exclude candidatura Arinei Corșicova. Ulterior, Curtea de Apel Bălți a analizat recursul și a menținut această hotărîre.


Menționăm că Republica Moldova desfășoară duminică, 19 noiembrie, turul doi al alegerilor locale generale. Scrutinul are loc în 273 de localități din țară, în care la alegerile din 5 noiembrie niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi declarat învingător din primul tur. Pentru cele 273 de mandate de primar în turul doi candidează 544 de persoane, 386 dintre candidați sînt bărbați și 158 sînt femei. Din totalul candidaților la funcția de primar, 56 sînt independenți, iar 488 reprezintă o formațiune politică. Detalii – AICI.

La Bălți, pentru fotoliul de primar luptă candidatul Partidului „Nostru”, Alexandr Petkov, care a obținut 22,69% din voturile alegătorilor în primul tur și candidatul PSRM, Maxim Moroșan, care a acumulat 19,73% din sufragii pe 5 noiembrie. Precizăm că Moroșan a acces în cursa electorală după ce candidata independentă, susținută de fugarul Ilan Șor, Arina Corșicova, a fost scoasă din campania electorală pentru încălcările de ordin electoral pe care le-ar fi admis. În primul tur de scrutin, Arina Corșicova a acumulat 21,52% din voturi.

2
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?