Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cîteva persoane au fost amendate după ce l-ar fi intimidat pe Andrei Năstase

21 feb. 2019,, 14:29   Politică
3697 1

Poliția informează că s-a autosesizat în privința evenimentelor semnalate de concurentul blocului ACUM, Andrei Năstase, candidat pe circumscripția nr. 33, că în cadrul întîlnirilor cu alegători din localitățile Durlești, Băcioi și Codru, ar fi fost intimidat.

Astfel, potrivit unui comunicat, mai multe persoane au fost amendate.

Astfel, în cazul din comuna. Băcioi, doi cetățeni au fost amendați cu 500 de lei pentru huliganism nu prea grav. În privința cazului din Sîngera, alte două persoane au fost amendate cu 500 de lei pentru aceeași infracțiune. În cazul orașului Codru, o persoană a fost amendată cu o mie de lei și alta cu 500 de lei cu pentru huliganism nu prea grav.

Totodată, poliția solicită repetat concurenților electorali cît și simpatizanților acestora, cetăţenilor prezenți la orice întrunire în caz de careva încălcări electorale, sau alt gen, să facă imediat sesizare și să prezinte probele pe care le dețin, să sprijine autoritățile în investigarea și sancționarea celor care încalcă legea.

Oamenii legii spun că s-au autosesizat după articole apărute în mass media, a făcut investigația fără să aibă colaborarea presupuselor victime, ceea ce a îngreunat procesul de anchetare a unora dintre cazuri. În acest context, poliția face un apel către concurenții electorali, precum și susținătorilor acestora, să manifeste un comportament responsabil în cadrul întrunilor electorale, să se abțină de la provocări și să nu încalce legea. Avem sesizări privind diverse încălcări practic de la fiecare partid, am aplicat sancțiuni reprezentanților direcți sau indirecți de la aproape toate partidele care desfășoară activități electorale. Dar au fost și multe sesizari sau prezentări în mass media a unor presupuse cazuri de încălcări care s-au dovedit false și în procesul de investigație ele nu au mai fost susținute nici măcar de cei care le-au reclamat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?