Burgudji: În așa caz, vom fi nevoiți să spunem Moldovei „La revedere, vecino!”

Burgudji: În așa caz, vom fi nevoiți să spunem Moldovei „La revedere, vecino!”

Dacă autoritățile moldovene vor continua să încurajeze propaganda unionistă în Republica Moldova, Găgăuzia va fi nevoită să ia măsuri drastice, a sugerat ex-deputatul Adunării Populare de la Comrat Ivan Burgudji, citat de NOI.md.


Potrivit lui Burgudji, așa-numitele declarații de unire cu România semnate de aleșii locali din cîteva sate poartă un caracter antistatal, sînt îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Moldovei. El a mai opinat că acțiunile unioniste în Moldova sînt bine coordonate cu puterea centrală.


„Avînd în vedere că reprezentanții structurilor de stat - SIS, MAI, Procuratura Generală - nu reacționează la aceste tentative de subminare a statului, putem deduce că aceste acțiuni nu poartă un caracter spontan, dar unul bine organizat. Cu părere de rău, puterea centrală a țării desfășoară o politică nechibzuită, încercînd să taie ramurile statalității țării”, a comentat Burgudji.


El a mai menționat că găgăuzii s-au pronunțat dintotdeauna pentru menținerea Republicii Moldova în calitate de stat puternic, independent și neutru, care să mențină relații bune cu toții vecinii.


„Dar dacă autoritățile vor continua demersurile de excludere a Republicii Moldova de pe harta lumii, atunci vom pune în aplicare legea despre statutul amînat al autonomiei, care acordă Găgăuziei dreptul la autodeterminare, în cazul pierderii de către Republica Moldova a suveranităţii sale. În acest caz, Găgăuzia se va vedea obligată să spună Moldovei: La revedere, vecino!”, a conchis Brugudji.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load