X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Burgudji: În așa caz, vom fi nevoiți să spunem Moldovei „La revedere, vecino!”

1 feb. 2018,, 15:20   Politică
12551 20

Dacă autoritățile moldovene vor continua să încurajeze propaganda unionistă în Republica Moldova, Găgăuzia va fi nevoită să ia măsuri drastice, a sugerat ex-deputatul Adunării Populare de la Comrat Ivan Burgudji, citat de NOI.md.

Potrivit lui Burgudji, așa-numitele declarații de unire cu România semnate de aleșii locali din cîteva sate poartă un caracter antistatal, sînt îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Moldovei. El a mai opinat că acțiunile unioniste în Moldova sînt bine coordonate cu puterea centrală.

„Avînd în vedere că reprezentanții structurilor de stat - SIS, MAI, Procuratura Generală - nu reacționează la aceste tentative de subminare a statului, putem deduce că aceste acțiuni nu poartă un caracter spontan, dar unul bine organizat. Cu părere de rău, puterea centrală a țării desfășoară o politică nechibzuită, încercînd să taie ramurile statalității țării”, a comentat Burgudji.

El a mai menționat că găgăuzii s-au pronunțat dintotdeauna pentru menținerea Republicii Moldova în calitate de stat puternic, independent și neutru, care să mențină relații bune cu toții vecinii.

„Dar dacă autoritățile vor continua demersurile de excludere a Republicii Moldova de pe harta lumii, atunci vom pune în aplicare legea despre statutul amînat al autonomiei, care acordă Găgăuziei dreptul la autodeterminare, în cazul pierderii de către Republica Moldova a suveranităţii sale. În acest caz, Găgăuzia se va vedea obligată să spună Moldovei: La revedere, vecino!”, a conchis Brugudji.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?