TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Avocatul lui Plahotniuc: Procurorii nu au probe destule pentru arestarea lui

Avocatul lui Plahotniuc: Procurorii nu au probe destule pentru arestarea lui

Vlad Roșca, unul dintre avocații lui Vlad Plahotniuc, care-l reprezintă pe fostul lider al Partidului Democrat (PDM) în dosarul de spălare de bani din Republica Moldova, nu este de acord cu decizia magistraților de a-l aresta preventiv. Acesta consideră că procurorii nu au probe suficiente pentru acest demers.

„Din materialele dosarului nu văd probe sau bănuială rezonabilă în privința domnului Plahontniuc în săvîrșirea acestei infracțiuni. Faptul că organul de urmărire penală a întocmit o schemă în care a indicat că domnul Plahotniuc ar avea vreo legătura cu anumite intreprinderi, care sunt descrise în ordonanța de punere sub învinuire, nicidecum nu dovedește implicarea lui sau faptul că el este beneficiar final al acestei întreprinderi, aceste circumstanțe se confirmă prin cu totul alte mijloace și n-are decît organul de drept să probeze”, a declarat avocatul.

Cît privește revenirea lui Vlad Plahotniuc în țară, apărătorul spune că nu cunoaște cînd și dacă acest lucru se va realiza. Avocatul susține că a cerut amînarea audierilor cu trei săptămîni pentru că în acest răstimp cu siguranță Plahotniuc nu va fi în Moldova: „Anume din aceste considerente am solicitat amînarea cu trei săptămîni, ce va fi mai departe, nu cunosc”, a precizat Vlad Roșca.

Astăzi, magistrații de la Judecătoria sectorului Ciocana au admis cererea procurorilor și au emis mandat de arestare preventivă pe numele lui Vlad Plahotniuc pentru un termen de 30 de zile. Ex-liderul PDM este cercetat penal în Republica Moldova pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load