X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Andrei Năstase: ACUM și PSRM nu au acorduri secrete

1 aug. 2019,, 08:30   Politică
3048 2

Recentele numiri în funcții de conducere ale instituțiilor de stat precum CNA, SIS dar și cea de procuror general interimar, nu sînt obiectul unor acorduri secrete dintre Blocul ACUM și PSRM, iar oamenii numiți în funcții nu sînt „nici ai lui Năstase, nici ai lui Dodon”.

Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, ministrul de interne, Andrei Năstase, președinte al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8, transmite Ipn.md.

Andrei Năstase consideră că „Ruslan Flocea a fost cel mai bun candidat la șefia Centrului Național Anticorupție, de aceea a și cîștigat concursul. Și Serviciul de Informații și Securitate este în momentul de față, o structură depolitizată”. Potrivit lui, aceste funcții nu sînt nicidecum obiectul unor acorduri secrete între Blocul ACUM și PSRM.

Abordînd subiectul numirii procurorului general interimar, șeful de la MAI spune că Dumitru Robu a primit din partea serviciilor de la MAI toate recomandările și a fost preferința celor 78 de deputați care au votat cu el. „Dumitru Robu nu este nici al lui Dodon, nici al lui Năstase. Este produsul unei conjuncturi în care ne aflăm cu toții. Am încredere că în următoarele zile va demonstra că nu este nici al meu, nici al lui Dodon, ci un om determinat să facă treabă”, a declarant ministrul.

Andrei Năstase mai spune că cei trei noi secretari de stat numiți recent, care au deținut funcții și în perioada guvernului Filip, sînt buni profesioniști: „Nu pot concedia oameni profesioniști doar pentru că au făcut parte dintr-un guvern sau altul”.


Andrei Năstase a fost numit viceprim-ministru și ministru de interne în luna iunie. Recent dînsul și-a depus mandatul de deputat în favoarea fotoliului de ministru de interne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?