X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Alianță cu ACUM sau PSRM? Cum răspunde democratul Andrian Candu

8 noi. 2019,, 08:30   Politică
1710 0

Democrații evită să spună cu cine ar fi gata să se alieze, dacă pică Guvernul Sandu.

Deputatul PDM Andrian Candu a spus că este prematur să se discute despre formarea unei noi majorități. Totuși, a precizat că, de-a lungul istoriei PDM, formațiunea politică a făcut coaliții doar cu partide de dreapta.

Întrebat direct cu cine ar prefera PDM să se alieze – cu ACUM sau PSRM, Andrian Candu a spus: „Prea departe ne-am dus. Guvernul nu a căzut, alianțele nu s-au destrămat. PDM nu a intrat în nicio negociere”.

„PDM mereu a făcut alianțe cu dreapta, dacă e să ne uităm în istorie”, a adăugat democratul în cadrul unei emisiuni de la Publika TV.

Ulterior, acesta și-a revizuit poziția: „Eu aș ajunge să discut cu cei care ar spune că suntem gata să dăm câte 200 de lei pe lună fiecărui copil până la 18 ani”.


Pe 7 noiembrie, democrații au anunțat că își retrag moțiunea decenzură contra Guvernului Sandu, depusă acum trei săptămâni. Totuși, deputatul Andrian Candu a menționat că PDM va susține orice altă propunere de demitere a actualului Executiv.

Amintim că Guvernul a votat angajarea de răspundere pentru modificarea Legii Procuraturii. Mai exact, prim-ministra Maia Sandu urmează să fie împuternicită să selecteze doi candidați pentru funcția de procuror general și să transmită lista scurtă la Consiliul Superior al Procurorilor. Dacă în termen de trei zile nu se înregistrează o altă moțiune de cenzură în Parlament, proiectul devine lege și intră în vigoare.

Președintele Igor Dodon a spus că nu acceptă decizia Guvernului și că „există riscul ca Guvernul să cadă”. Potrivit lui, pentru ca acest lucru să nu se producă, Guvernul trebuie să-și anuleze votul prin care și-a angajat răspunderea pentru modificările la Legea Procuraturii, iar ministra Justiției, Olesea Stamate, trebuie demisă. Prim-ministrul Maia Sandu a spus că nu acceptă aceste solicitări. „Sîntem gata să ne asumăm toate costurile, inclusiv căderea Guvernului”, a declarat șefa Executivului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?