TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Alegeri în circumscripția Hîncești: Cînd începe înregistrarea candidaților

Alegeri în circumscripția Hîncești: Cînd începe înregistrarea candidaților

Pe 15 ianuarie va fi dat startul înregistrării candidaților la funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38 – Hîncești.

Aici se vor desfășura alegeri parlamentare noi pe 15 martie, după ce Alexandru Botnari a renunțat la mandatul de parlamentar, notează Noi.md cu referire la tv8.md.


Totuși, cu ochii pe aceste alegeri va fi întreaga țară, or, se pare că acest fotoliu de deputat este rîvnit de mai multe partide, cum ar fi Partidul Democrat, care trebuie să-și mențină numărul inițial de deputați în fracțiune, obținut după alegerile din 24 februarie 2019, sau partidele PAS și PPDA (Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr), ai căror lideri, Maia Sandu și Andrei Năstase, au rămas fără funcții după căderea Guvernului Sandu.

Partidele care vor să lupte pentru acest fotoliu de deputat trebuie să se grăbească să ia o decizie privind candidatura pe care o vor înainta, căci înregistrarea concurenților începe într-o săptămînă – pe 15 ianuarie. Concurenții electorali vor avea posibilitatea să depună actele pentru înregistrarea în cursa electorală pînă pe data de 13 februarie inclusiv.

Lista finală a candidaților înregistrați o vom afla cel tîrziu pe data de 20 februarie, iar dacă un candidat se va răzgîndi și va dori să se retragă din cursă o va putea face pînă pe 29 februarie.

Statul va cheltui peste patru milioane de lei pentru organizarea acestor alegeri.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load