X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

A fost pornit un dosar penal pe faptul trecerii ilegale a frontierei de către Șor

16 iul. 2019,, 11:52   Politică
3225 0

Procuratura municipiului Chişinău a intentat un dosar penal pe faptul trecerii ilegale, în perioada 14 – 17 iunie curent, a frontierei de stat de către controversatul om de afaceri Ilan Șor, acuzat de escrocherie şi spălare de bani, notează Noi.md.

Procurorii au audiat, în cursul zilelor de ieri şi azi, persoanele responsabile de verificarea şi supravegherea punctelor de acces pe teritoriul Aeroportului Internaţional Chişinău. De asemenea, au fost ridicate și examinate înregistrările video de pe teritoriul aeroportului și întreprinse măsuri speciale de investigaţii.

Potrivit procurorilor, deși Ilan Șor a fost obligat de instanță să nu părăsească țara, deputatul a traversat în mod ilegal frontiera, fără să treacă controlul vamal şi cel de frontieră. Omul de afaceri cu reputație dubioasă nu a avut acordul Curţii de Apel Cahul, instanţă care judecă cauza penală, de a părăsi țara.

Pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, norma penală prevede amendă de pînă la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau pînă la 2 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?