Șase persoane au încălcat regimul de frontieră, iar alte patru au fost reținute

Șase persoane au încălcat regimul de frontieră, iar alte patru au fost reținute

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:


- șase persoane au încălcat regimul de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- un cetățean străin a depășit termenul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- trei conducători auto nu au respectat regulile de folosire a vinietelor;
- patru persoane în conflict cu legea au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de drept naționale.


În punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 50 355 traversări, dintre care un număr de 27 379 treceri pe sensul de intrare în R. Moldova. Din Numărul total de traversări, 31 367 treceri au fost ale cetățenilor moldoveni.


Cele mai solicitate puncte de trecere au fost PTF Otaci - 8 643 traversări persoane, PTF Leușeni - 7 859 traversări persoane, PTF Aeroportul Internațional Chișinău - 6 428 traversări persoane, PTF Sculeni - 5 277 traversări persoane, PTF Criva - 3 451 traversări persoane și PTF Giurgiulești-Galați - 2 600 traversări persoane. 


În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. La fel, înainte de a porni la drum consultați aplicația ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere pentru toate categoriile de mijloace de transport. 
Ajunși în punctele de trecere manifestați înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load