Coreea de Nord, despre noile sancţiuni impuse de ONU: "Un act de război"

Coreea de Nord, despre noile sancţiuni impuse de ONU: "Un act de război"

Într-o declaraţie citată de agenţia oficială de presă KCNA, ministrul de externe al Coreei de Nord a susţinut că Statele Unite au fost înspăimîntate de forţa nucleară a Phenianului, fiind din ce în ce mai înverşunate în "a impune cele mai dure sancţiuni şi presiuni asupra ţării noastre".

Într-o declaraţie citată de agenţia oficială de presă KCNA, ministrul de externe al Coreei de Nord a susţinut că Statele Unite au fost înspăimîntate de forţa nucleară a Phenianului, fiind din ce în ce mai înverşunate  în "a impune cele mai dure sancţiuni şi presiuni asupra ţării noastre".

Noua rezoluţie este echivalentă cu o blocadă economică completă a Coreei de Nord, a spus ministrul.

"Definim această rezoluţie  drept o încălcare gravă a suveranităţii Republicii noastre, ca un act de război care încalcă pacea şi stabilitatea peninsulei coreene şi a regiunii", a mai spus el.

Consiliul de Securitate ONU a aprobat, vineri, în unanimitate, noile sancţiuni impuse Coreei de Nord, ce prevăd limitarea accesului Phenianului la piaţa petrolului şi reducere veniturilor obţinute de regim de la cetăţenii nord-coreeni care lucrează peste hotare, informează agenţia Reuters.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load