X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Au fost descoperite resturile unei reptile care a trăit în Antarctica

23 dec. 2017,, 03:00   Externe
2417 0

O echipă de cercetători argentinieni a descoperit resturi fosile ale unei reptile carnivore marine care ar fi trăit acum 150 de milioane de ani în Antarctica, unde nu au mai fost descoperite până acum urme de viaţă atît de vechi.

''În aceste locuri am descoperit o mare diversitate de (fosile) de peşti, moluşte, dar nu credeam că vom găsi un plesiosaurus atît de vechi'', a declarat Soledad Cavalli, paleontolog în cadrul Centrului naţional de studii ştiinţifice şi tehnice din Argentina (Conicet).

Este o descoperire ''surprinzătoare'' care nu a făcut încă obiectul publicării în revistele ştiinţifice prestigioase, se precizează în comunicatul Agenţiei pentru ştiinţe, tehnologie şi societate de la Universitatea din La Matanza, aflată în apropiere de Buenos Aires.

''Această descoperire este extraordinară deoarece nu se credea că depozitul de roci din acest loc permite buna conservare a osemintelor precum vertebrele acestei reptile marine'', explică cercetătoarea.

Reptila putea ajunge pînă la 12 metri. Avea un gât lung şi patru înotătoare''.

Zona cercetătorilor se află la o distanţă de două ore cu elicopterul de la baza ştiinţifică din Marambio, în Antarctica, în sudul continentului american. Cercetările vor fi continuate în ianuarie, în timpul verii australe.

În epoca din care datează fosilele descoperite, Antarctica făcea parte din marea platformă comună cu Australia, India, Madagascar, Africa şi America de Sud, înainte de desprinderea continentelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?