În Slovacia a fost deschis un palat din gheață

În Slovacia a fost deschis un palat din gheață

Celebra catedrală Sagrada Familia Gaudi a fost reprodusă din gheață într-o peșteră din Slovacia. Sculptorii au lucrat cîteva săptămîni, dar rezultatul este unul de-a dreptul spectculos.


Catedrala de gheață de la Hrebienok este acum o parte a sezonului de iarnă din High Tatras. A durat cîteva săptămîni pentru ca sculptorii slovaci, cehi și spanioli să finalizeze structura.


Sagrada Familia Gaudi a fost reprodusă din gheață


„Cupola, cu un sistem special de răcire, conține 190 de tone de gheață și este formată din 1440 de blocuri. Adam Bakoš și echipa sa au fost responsabili de construirea catedralei de gheață”, a precizat Veronika Littvová, șefa organizației turistice pentru regiunea Vysoké Tatry, citată de revista TASR.


 


Sagrada Familia Gaudi a fost reprodusă din gheață


Altarul principal este dedicat subiectului din acest an – un tribut adus familiei. În interiorul catedralei se află o statuie a unei familii de 4,5 metri înălțime. Există opt turnuri amplasate la marginea catedralei, cu o înălțime de 9,5 metri fiecare.


Sagrada Familia Gaudi a fost reprodusă din gheață


Accesul în catedrala de gheață este gratuit și poate fi vizitată zilnic între orele 9:00 și 16:30, iar orele de funcționare vor fi prelungite în timpul sărbătorilor. Vor fi concerte în fiecare duminică la ora 15:30.


Înh ROmînia, an de an, sculptorii realizează un hotel de gheață la Bîlea lac. Anul acesta Hotelul de Gheață de la Bîlea Lac are sculpturi cu Elvis Presley, Madonna sau Michael Jackson deoarece anul acesta va avea ca temă promovarea muzicii. Deși construcția încă nu este gata, hotelul este rezervat în întregime pentru sărbători.


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load