Putin i-a mulțumit lui Trump

Putin i-a mulțumit lui Trump

Casa Albă a confirmat că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au avut duminică o convorbire telefonică în cadrul căreia liderul rus i-a mulţumit lui Trump pentru colaborarea CIA, care a dus la evitarea unui atac terorist la Sankt Petersburg, transmite agenţia EFE.

Kremlinul informase anterior asupra acestei discuţii, a doua în mai puţin de o săptămînă între cei doi lideri.

"Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a sunat astăzi pe preşedintele Donald Trump pentru a-i mulţumi pentru avertizarea transmisă Rusiei de agenţiile de informaţii ale Statelor Unite referitoare la un complot terorist important în Sankt Petersburg", a arătat Casa Albă, într-un comunicat difuzat duminică.

Conform acestuia,"în baza informaţiei furnizate de SUA, autorităţile ruse au putut captura teroriştii chiar înainte de un atac ce ar fi putut ucide un mare număr de persoane".

"Nu s-au pierdut vieţi de cetăţeni ruşi iar atacatorii terorişti au fost capturaţi şi sînt acum încarceraţi. Preşedintele Trump a apreciat telefonul primit şi i-a spus preşedintelui Putin că el şi întreaga comunitate de informaţii din Statele Unite au fost încîntaţi că au ajutat la salvarea atîtor vieţi", se arată în comunicatul Casei Albe.

De asemenea, Trump a subliniat importanţa cooperării serviciilor de informaţii în lupta antiteroristă, iar ambii lideri au fost de acord că "aceasta serveşte ca un exemplu al lucrurilor pozitive care se pot întîmpla" atunci cînd cele două ţări cooperează.

"Putin a transmis mulţumirile sale şi felicitările directorului Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), Mike Pompeo" şi întregii sale echipe, adaugă comunicatul, care relevă că, după convorbirea cu omologul rus, Trump l-a sunat la rîndul său pe Pompeo "pentru a-i felicita pe el, pe oamenii săi foarte talentaţi şi întreaga comunitate de informaţii pentru o muncă bine făcută".

Serviciul Federal de Securitate (FSB, fost KGB) a anunţat în această săptămînă arestarea a şapte persoane care plănuiau o serie de atentate în Sankt Petersburg, fosta capitală ţaristă a Rusiei.

În special, relevă EFE, respectivul grup intenţiona să comită un atentat sinucigaş duminică, în catedrala Kazanski, de pe bulevardul Nevski, cel mai aglomerat din oraş.

Sankt Petersburg a fost scena, în aprilie, a atentatului cel mai grav din istoria sa, atunci cînd un kamikaze a ucis 14 oameni în metroul oraşului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load