Cel mai bătrîn bărbat din lume a împlinit 113 ani și dezvăluie care este secretul său

Cel mai bătrîn bărbat din lume a împlinit 113 ani și dezvăluie care este secretul său

Cel mai bătrîn bărbat din lume a împlinit 113 ani și dezvăluie care este secretul său: legume cultivate în curtea sa și un pahar de vin roșu pe zi, scrie Daily Mail.


Francisco Nunez Olivera, cel mai bătrîn bărbat din lujme potrivit Guiness Book, și-a sărbătorit a 113-a aniversare în locuința sa din Spania.


Bătrînul are patru copii, nouă nepoți și 15 strănepoți, a început ziua mîncînd tort și bînd un pahar de lapte, după care a început să deschidă scrisorile de felicitare primite din toată lumea.


Fiica acestuia Maria Antonia, în vîrstă de 82 de ani, a fost printre cei care au petrecut aniversarea împreună cu el în satul Bienvenida din Badajoz, sud-vestul Spaniei.


Francisco, care are doi frați în vîrstă de 97 și 93 de ani, a devenit cel mai bătrîn bărbat din lume după moartea lui Israeli Yisrael Kristal, născut în Polonia, la 11 august.


Fermierul, care a luptat în războiul Rif în prima jumătate a anilor 1920 între Spania și triburile berberilor din munții Rif din Maroc, a ieșit în plimbări zilnice în satul său de origine pînă cînd a împlinit 107 ani. A început să citească din nou la vîrstă de 98 de ani după o operație de cataractă, aceasta fiind una dintre cele două ocazii în care a fost în spital.


Rudele i-au atribuit longevitatea unei diete bazate pe legume pe care le-a crescut în propria grădină și pe un pahar de vin roșu pe care îl bea în fiecare zi.


Într-un interviu acordat în aprilie 2015 corespondentului El Mundo, Francisco a spus că ar dori să trăiască încă cîțiva ani, în ciuda faptului că toți prietenii lui au murit: „Știu că sînt bătrîn, dar nu mă simt bătrîn”.


Fiica lui care îl îngrijește a spus că: „În unele zile vorbește toată ziua, iar în altele doarme toată ziua”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load