Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

AVERTISMENT! Vîntul puternic rupe firele electrice!

10 dec. 2017,, 16:29   Societate
5156 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI informează 41 de localități din zece raioane au fost deconectate parțial de la lumină. Este vorba de Raionul Criuleni, Strășeni, Orhei, Telenești, Nisporeni, Căușeni, Anenii Noi, Leova, Comrat și două suburbii din Municipiul Chișinău.

Totodata, reprezentanții Gas Natural Fenosa anunță că din cauza vîntului sînt 11 fire electrice rupte, care atîrnă pe pămînt.

Specialiștii le recomandă oamenilor să fie mai prudenți si să nu se atingă de firele electrice.

Circulaţie dificilă pe traseele din ţară. Din cauza ninsorilor, pe unele porţiuni de drum s-a format polei care a provocat mai multe accidente rutiere.

În raionul Hîncești, un autocar s-a lovit într-un copac, iar în raionul Făleşti, un microbuz cu pasageri a ajuns într-un șanț.

În apropierea satului Hiliuți, Fălești, un microbuz de pe linia Bălți-Ungheni, care avea la bord 12 pasageri, s-a răsturnat. Patru persoane au fost transportate la spital cu diferite traumatisme. Ceilalți pasageri au fost preluați de un alt microbuz.


Şi în Raionul Glodeni, din cauza poleiului, mai multe mașini au ajuns în șanț. În apropiere de satul Iabloana, un taximetrist a pierdut controlul volanului și a derapat de pe traseu.

Şoferii spun că circulă cu mare atenţie, pentru că drumurile sînt acoperite cu zăpadă.

Potrivit polițiștilor, doar în Raionul Glodeni s-au înregistrat două accidente rutiere.

"Se circulă la moment fără dificultăți și cerem de la șoferi să fie foarte prudenți, să fie echipați corespunzător", a spus inspectorul de patrulare, Alexandru Cazac.

Dacă ninsoarea nu va conteni, drumarii din raion vor suplimenta numărul autospecialelor.

"Activează cinci autospeciale, două autobasculante speciale, două autogradere și un încărcător. Pe măsura evoluării timpului, vor mai fi încadrate încă cinci utilitare", a spus șeful de sector, "Drumuri Glodeni", Nicolae Gudumac.

Și în raionul Hîncești un autobuz cu patru pasageri la bord a derapat de pe traseu și s-a lovit într-un copac. Șoferul vehicului s-a ales cu mîna fracturată.

Iar pe traseul Chișinău-Leușeni mai multe mașini au rămas blocate în drum din cauza zăpezii.

Administrația de Stat a Drumurilor dă asigurări că toate drumurile vor fi curățate. Pe trasee au fost scoase peste 150 de autospeciale care au împrăştiat tone de material antiderapant.

"Situaţia mai dificilă se atestă pe drumurile M1 Lueuşeni-Chişinău, M5 sectorul de la Bravicea pînă la Codreanca şui în Raionul Rezina pe drumul R20. Aici se va suplimenta cu tehnică rutieră pentru dezăpezire, a ieşit dşi tehnică de curăţire a zăpezii pentru că stratul de zăpadă în unele locuri depăşeşte 20 de cm", a declarat directorul adjunct al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Ion Drucec.

Pentru astăzi, meteorologii au emis cod galben de cînt puternic, valabil pînă la mîine.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să fie atenţi la drum şi să circule cu viteza redusă.

Potrivit salvatorilor, 41 de localități din zece raioane au fost deconectate parțial de la lumină.

Este vorba de raioanele Criuleni, Strășeni, Orhei, Telenești, Nisporeni, Căușeni, Anenii Noi, Leova, Comrat şi două suburbii din municipiul Chişinău. Salvatorii atenționează că din cauza vîntului există riscul ca firele electrice să se rupă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?