Domeniile în care își vor extinde cooperarea Moldova și Belarusul

Domeniile în care își vor extinde cooperarea Moldova și Belarusul

Moldova și Belarusul pledează în favoarea unei cooperări mai strînse în domeniul comerțului și al economiei, pentru extinderea în continuare a comerțului și interacțiunea mai activă în diferite domenii.


Acest lucru a fost menționat în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, cu ambasadorul Belarusului în țara noastră, Serghei Ciuciuk, discutînd cu el posibilitățile de consolidare a cooperării moldo-belaruse în contextul vizitei pe care o va întreprinde premierul la Minsk, în perioada 11-12 decembrie curent, relatează NOI.md.


Șeful Executivului a apreciat relațiile prietenești dintre Republica Moldova și Republica Belarus, bazate pe o abordare pragmatică, și caracterul ascendent al colaborării bilaterale. Astfel, Pavel Filip a specificat că vizita de lucru de săptămîna viitoare va constitui o bună oportunitate pentru a discuta chestiunile actuale de pe agenda comună.


La rîndul său, Serghei Ciciuk a subliniat că pe toate segmentele  de cooperare bilaterală se înregistrează progrese, chiar dacă în ambele state are loc un proces complex de reforme. Diplomatul a exprimat deschiderea țării sale pentru dezvoltarea în continuare a unui dialog constructiv la toate nivelurile.


Părțile au optat pentru o colaborare mai strînsă în domeniul comercial-economic. În acest sens, a fost menționată sporirea volumului comerțului bilateral în anul curent și a fost exprimată deschiderea pentru organizarea, în primul semestru al anului 2018, a ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-belaruse pentru cooperare comercial-economică.


Printre sectoarele prioritare de colaborare bilaterală au fost identificate transportul aerian, fiind examinate posibilitățile lansării unor noi curse aeriene și diversificării destinațiilor, cel agroalimentar și de producere, precum și cooperarea la nivel local. Oficialii au încurajat contactele directe dintre întreprinzătorii din cele două state, care sînt eficiente în stabilirea parteneriatelor de afaceri.


 


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load