Patru teroriști, arestați într-o operațiune comună în Spania și Maroc

Patru teroriști, arestați într-o operațiune comună în Spania și Maroc

Patru bărbați suspectați de recrutare pe internet în favoarea organizației jihadiste Statul Islamic (SI) au fost arestați, marți, în Maroc și Spania într-o operațiune antiteroristă comună, au indicat surse oficiale de la Madrid, citate de AFP.

Poliția marocană a efectuat o arestare la Tanger, în nordul Marocului, în timp ce în Spania poliția a arestat trei suspecți la Figueras, Girona (ambele în Catalonia) și în localitatea Parla, din apropiere de Madrid.

Potrivit Ministerului de Interne spaniol, această operațiune a permis 'neutralizarea unei amenințări grave'.

Suspectul marocan de la Tanger este considerat membru al SI responsabil pentru propagandă, iar cel arestat la Parla, un marocan în vîrstă de 44 de ani naturalizat spaniol, era în curs de 'radicalizare avansată' și căuta complici pentru a comite un 'act violent'.

Ceilalți doi suspecți, doi frați marocani cu vîrste de 30, respectiv 31 de ani, desfășurau o 'propagandă virală cu utilizarea masivă a rețelelor de socializare online', piratînd conturi, au precizat autoritățile spaniole.

Toți cei arestați sînt suspectați de înrolare voluntară în rîndurile SI, de 'propagandă și glorificare a crimelor barbare' comise de combatanții jihadiști și de incitare la desfășurarea unor operațiuni teroriste, a menționat la rîndul său Ministerul de Interne marocan.

Această operațiune antiteroristă comună a survenit la aproape patru luni de la dublul atentat de la Barcelona și din stațiunea catalană Cambrils, soldat cu 16 morți și 125 de răniți, în 17 și 18 august. Marocul a fost, la rîndul său, ținta unor atacuri teroriste în 2003 (45 morți la Casablanca) și în 2011 (17 morți la Marrakech).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load