Volumul investiților în dezvoltarea parcurilor industriale din Moldova

Volumul investiților în dezvoltarea parcurilor industriale din Moldova

Sumele de bani investiți în dezvoltarea a zece parcuri industriale din Moldova timp de șase ani de activitate în țară au depășit cifra de 1 miliard 386,2 milioane de lei.

Acest lucru a fost comunicat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, care a menționat că mijloacele au fost utilizate pentru construirea și dezvoltarea infrastructurii tehnice și de producție și achiziționarea unor echipamente, notează Noi.md.

Potrivit analizei efectuate de Direcția politici economice și mediu de afaceri din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI), în perioada de referință, rezidenții și întreprinderile administratoare ale parcurilor au încasat venituri în mărime de 1480,6 milioane de lei, cu 39,5 % mai mult față de 9 luni ale anului 2016, fiind achitate impozite și taxe în sumă de 138,1 milioane de lei.

Pe 1 noiembrie 2017, în cadrul parcurilor industriale activau 2746 de persoane, cu 446 mai multe decît în perioada similară a anului trecut.

Conform analizelor MEI, pe parcursul celor șase ani de activitate a celor 10 parcuri industriale, s-au efectuat investiții în construirea și dezvoltarea infrastructurii tehnice și de producție, în utilaj și alte infrastructuri, în sumă de 1386,2 milioane de lei, fiind fabricată și realizată producție în valoare de 4788,6 milioane de lei și achitate plăți în bugetul public național în sumă de 687,6 milioane de lei.

 

 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load