Schemă descoperită de polițiști. Cum sînt înșelați șoferii cînd cumpără combustibil

Schemă descoperită de polițiști. Cum sînt înșelați șoferii cînd cumpără combustibil

Ofițerii Direcției investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura Municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani, au documentat activităţile ilicite ale unui grup de persoane suspectate de înșelare a clienților, escrocherie și evaziune fiscală, transmite NOI.md.


Timp de cinci luni de documentare, oamenii legii au stabilit că suspecții au utilizat o schemă frauduloasă de dobîndire a bunurilor altei persoane prin instalarea în coloanele de distribuire a petrolului de la staţiile de alimentare cu combustibil din țară, preponderent din mun. Chișinău, a unor plăci cu cablaj confecționate artizanal. Astfel, consumatorii erau înșelați cantitativ la achiziționarea carburantului în proporție de circa 5 la sută.

În consecință, fiecare stație PECO implicată în schemă, lunar înșela consumatorii cu circa 7,5 – 10,0 tone de combustibil, astfel, depășind suma de 120 000 de lei.

La 18 octombrie curent, poliția a efectuat percheziții la stațiile PECO, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitivele de speță, inclusiv accesoriilor acestora, cum ar fi memorii fiscale și plăci cu cablaj, componente a plăcilor de bază a coloanelor de distribuție a combustibilului, camblaje imprimate cu componente și fără componente, diferite utilaje destinate pentru pregătirea/modificarea plăcilor etc.

De asemenea, la organizatorul grupului, au fost depistate un set de înscrisuri de evidență a carburantului sustras, inclusiv a proceselor de valorificare ulterioară a acestuia (vînzări ilicite și necontabilizate, etc.).

Persoanele implicate își recunosc vina integral, acestea fiind cercetate în stare de libertate.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load