Putin: Rusia e pregătită să dezvolte noi sisteme nucleare

Putin: Rusia e pregătită să dezvolte noi sisteme nucleare

Federația Rusă susține că va reacționa promt și „simetric”, în cazul în care Statele Unite renunță la Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

 

Moscova a declarat că este pregătită să dezvolte noi sisteme de arme, atît nucleare, cât și non-nucleare, ca răspuns la acțiunile celor state care se folosesc de tehnica descurajării nucleare, a declarat Putin la un forum cu oamenii de știință, notează reuters.com.

Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare este cunoscut drept Tratatul dintre Statele Unite ale Americii și Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste privind eliminarea rachetelor cu rază intermediară și a rachetelor cu rază scurtă de acțiune.

Acordul, semnat în data de 8 decembrie 1987 la Washington între președintele american Ronald Reagan și liderul sovietic Mihail Gorbaciov, a intrat în vigoare la 1 iunie 1988.

Momentul semnării tratatului reprezintă un moment important în istoria Războiului Rece. Prin intermediul tratatului era specificat eliminarea tuturor rachetelor nucleare, cât și cele convenționale. Excepție de la regulă făceau rachetele lansate în mare.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load