Investiții de circa 5 mil. lei în renovarea Institutului Mamei şi Copilului

Investiții de circa 5 mil. lei în renovarea Institutului Mamei şi Copilului

Investiții de 4,4 mil. lei în renovarea secţiilor Radiologie şi imagistică, Diagnostic funcţional şi Endoscopie din cadrul Institutul Mamei şi Copilului din capitală. Ceremonia de inaugurare a secţiilor a avut loc marţi.

Reprezentanta Institutului, Steluţa Andreeva, a spus că renovarea a avut loc în cadrul proiectului respectiv, în baza Memorandumului de înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Sănătăţii al Republicii Moldova, semnat la 14 noiembrie 2014.

"Conform documentului, Guvernul României a pus la dispoziţie o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de un milion de euro pentru renovarea şi dotarea secţiilor de lăuzie şi obstetrică, dotarea Centrului de screening prenatal, renovarea şi dotarea secţiei de reanimare şi modernizarea spaţiului de primire pacienţi", a specificat ea.

Potrivit ei, lucrările au durat în perioada 2016-2017, iar secţiile în acest timp şi-au continuat activitatea în mod obişnuit.

De asemenea, pe 2 septembrie 2015, conform amendamentului la Memorandum, s-a decis acordarea unei noi tranşe, în valoare de 1,5 mil. de euro, pentru renovarea şi dotarea cu mobilier a mai multor secţii şi spaţii din cadrul Clinicii Pediatrie, dar şi din cadrul Centrului Naţional Ştiinţifico-practic de Chirurgie Pediatrică Academician "Natalia Gheorghiu".

Precizează: Secţia Radiologie şi Imagistică fondată în 1982, efectuează anual aproximativ 25 de mii de investigaţii. Secţia Diagnostic funcţional dispune de 5 cabinete pentru examinarea pacienţilor din staţionar şi, parţial, copiilor şi femeilor care se adresează policlinicii. Anual, sînt efectuate aproximativ 20 de mii de examinări. Sectia Endoscopie, fondată în anul 1980, efectuează anual peste 4 mii de investigaţii.

 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load