COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Rechinul preistoric Megalodon s-a dovedit a fi mai mare de 16 m în lungime

Pînă în prezent, a fost evaluată numai lungimea legendarului rechin gigant Megalodon.

Acum, un nou studiu realizat de Universitatea Bristol și Universitatea Swansea și publicat în revista Scientific Reports a arătat dimensiunea restului corpului său, inclusiv aripioarele care corespund înălțimii unui om adult.


Determinarea dimensiunii celor mai mari rechini poate fi dificilă, deoarece de cele mai multe ori rămîn doar dinții. Astăzi, cel mai îngrozitor rechin dintre cele existente este rechin mare alb cu o lungime de peste șase metri, care mușcă cu o forță de două tone.


Ruda sa îndepărtată, marele rechin Megalodon, vedeta filmelor de la Hollywood, a trăit între 23 și aproximativ trei milioane de ani în urmă și a fost de două ori mai lung decît marele rechin alb, avînd o putere de a mușca mai mult de zece tone.


Dr. Pimiento explică: "Megalodonul nu este un strămoș direct al rechinului alb mare, dar are legătură egală și cu alți rechini mari de pradă cum ar fi Mako, rechinul de somon și rechinul porbigl, precum și marele rechin alb. Am combinat măsurătorile detaliate ale tuturor celor cinci rechini pentru a face predicții cu privire la Megalodon".Rezultatele arată că megalodonul Otodus de 16 metri a avut probabil un cap de aproximativ 4,65 metri lungime, aripioara de pe spate de aproximativ 1,62 metri înălțime și o coadă de aproximativ 3,85 metri.


Aceasta înseamnă că o persoană adultă se poate ridica pe spatele acelui rechin și va avea aproximativ aceeași înălțime ca aripioara sa de pe spate.
Reconstrucția dimensiunilor părților corpului Megalodonului reprezintă un pas fundamental spre o mai bună înțelegere a fiziologiei acestui gigant și a factorilor interni care ar fi putut să-l facă predispus la dispariție.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load