X 
Arşiţa stiri: 171
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Racheta care ar putea trimite astronauți pe Marte într-un timp record

25 mai. 04:00   Ştiinţă şi IT
3880 0

Un concept de rachetă finanțat de NASA ar putea revoluționa viitoarele misiuni spațiale către Marte, reducînd timpul de călătorie pînă la Planeta Roșie la doar cîteva luni.

Obiectivul de a trimite oameni pe Marte a prezentat o multitudine de provocări, inclusiv necesitatea de a transporta rapid încărcături mari către și de la planeta îndepărtată, ceea ce, în funcție de poziția Pămîntului și a lui Marte, ar dura aproape doi ani pentru o călătorie dus-întors utilizînd tehnologia de propulsie actuală, transmite descopera.ro

Racheta Pulsed Plasma Rocket (PPR), aflată în dezvoltare de către Howe Industries, este un sistem de propulsie conceput să fie mult mai eficient decît metodele actuale de propulsie pentru spațiul profund, permițînd călătoria între Pămînt și Planeta Roșie în doar două luni.

Mai exact, conceptul de rachetă va avea un impuls specific (Isp) ridicat, o măsurătoare a eficienței cu care un motor generează forță.

Această tehnologie ar putea astfel să le permită astronauților și încărcăturilor să călătorească către și de la Marte mai eficient și mai rapid decît navele spațiale existente, conform unei declarații de la NASA.

3
1
3
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав