X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1457

Astăzi în Republica Moldova este declarată Zi de doliu național. Spiridon Vangheli va fi petrecut pe ultimul drum

24 iun. 08:15   Societate
5572 0

Astăzi în Republica Moldova este declarată zi de doliu național in memoria marelui scriitor Spiridon Vanghelia care s-a stins din viață la data de 21 iunie, curent.

Conform decretului semnat de Președinta Maia Sandu, luni, 24 iunie 2024, în toate localitățile republicii, precum şi în misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova de peste hotare va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova și la ora 12.00 se va cinsti memoria scriitorului, prin păstrarea unui moment de reculegere.

Furnizorul public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” va difuza programe, din arhiva companiei, despre viața și opera lui Spiridon Vangheli.

Funeraliile încep luni dimineața, la ora 8:00, iar la 10:00 trupul marelui scriitor va fi expus la Palatul Național „Nicolae Sulac”. La ora 12:00 va fi condus pe ultimul drum spre Cimitirul central din Capitală.

Spiridon Vangheli, scriitorul care întreaga sa viață a făcut literatură mare pentru cei mici, a părăsit Coliba Albastră a copilăriei și a plecat la cele veșnice. Am rămas fără Tatăl lui Guguță, însă îi vom avea mereu pe Guguță și pe ceilalți eroi creați de maestru care ne-a adus în literatura universală.

Spiridon Vangheli a dus faima Moldovei pe toate meridianele. Guguță a fost mai mult decît un personaj literar. Ochii lui Guguță au văzut lumea așa cum trebuie să fie ea - sinceră, frumoasă și omenoasă. Încercăm să regăsim întreaga noastră viață bunătatea și blîndețea lumii lui Guguță”, a declarat Președinta Maia Sandu.

De asemenea, în această zi se recomandă ca autoritățile publice, întreprinderile şi organizațiile să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiile mass-media să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor şi la formarea programelor.


1
0
0
4
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав