X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

O navă spațială NASA a întîlnit un robot mort pe suprafața lui Marte

23 mai. 04:00   Ştiinţă şi IT
73154 0

Mars Reconnaissance Orbiter, o stație interplanetară automatizată a NASA, a observat pe suprafața Planetei Roșii modulul de aterizare InSight, a cărui misiune s-a încheiat în decembrie 2022.

Mars Reconnaissance este dotat cu o cameră puternică care îi permite aparatului să observe terenul de pe Marte în căutarea unor dovezi ale existenței apei în trecut și a unor noi dovezi ale modului în care se schimbă planeta. Aceeași cameră puternică i-a permis lui MRO să înregistreze modulul de aterizare InSight al agenției spațiale, care a operat cu succes pe Marte timp de patru ani, investigînd activitatea geologică a acesteia.

Acest robot a măsurat mai mult de 1.300 de cutremure, oferind noi dovezi că planeta nu este moartă din punct de vedere geologic. În noua imagine furnizată de MRO, InSight, care are o lățime de 1,5 metri și o înălțime de un metru și "brațe" de 2,4 metri, este abia vizibil.

Lîngă ea se află fostul său loc de aterizare, care se acoperă încet-încet de praful deșertului. Reamintim că, spre deosebire de roverele Perseverance și Curiosity ale NASA, care funcționează cu energie nucleară, modulul de aterizare InSight, lansat în 2018, a funcționat cu energie solară. Praful marțian, așa cum era de așteptat, a redus puterea modulului de aterizare, acoperind panourile sale solare cu un strat gros de nămol. Ulterior, bateriile sale au rămas fără energie, ceea ce a dus la încheierea misiunii.

15
6
3
7
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав