X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Această țară plănuieşte să ajungă pe Marte pînă în 2045

30 mai. 22:30   Externe
2656 0

Coreea de Sud plănuieşte să ajungă pe Marte pînă în 2045 şi să investească pînă atunci 100 de trilioane de woni (72,6 miliarde de dolari) în explorarea spaţială.

Administraţia Aerospaţială din Coreea (KASA) va dirija 'economia spaţială' a ţării, în cadrul căreia sute de afaceri şi companii vor lucra pentru a propulsa Coreea de Sud printre primele cinci puteri spaţiale ale lumii.

Potrivit responsabililor, KASA va inaugura o nouă eră spaţială, formînd experţi şi, în acelaşi timp, sprijinind ecosistemul industriei aerospaţiale prin susţinerea unei cercetări şi dezvoltări provocatoare şi inovatoare. Primul modul lunar al ţării est planificat pentru 2032, notează Noi.md cu referire la stiripesurse.ro.

Coreea de Sud a devenit cea de-a şaptea ţară care deţine un lansator spaţial autohton, precum şi tehnologie pentru dezvoltarea sateliţilor odată cu lansarea rachetei Nuri, în luna mai anul trecut, care a plasat un satelit comercial pe orbită.

Coreea de Sud plănuieşte cel puţin alte trei lansări spaţiale pînă în 2027 şi are planuri de lansare a unor sateliţi militari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав