COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Motivul pentru care Instagram retrage funcția de „swipe-up”

29 aug. 21:00   Ştiinţă şi IT
1294 0

Instagram vrea să retragă funcția de „swipe-up”, prin care oamenii pot accesa pagini web din Insta Stories, relatează The Verge.

Schimbarea va intra în vigoare de la 30 august 2021. În locul funcției „swipe-up”, Instagram va oferi stickere cu link. Astfel, utilizatorii de Instagram pot da click pe stickerul cu link și pot accesa conținutul web dorit.

Motivul pentru care Instagram elimină această funcție este pentru că dorește să le ofere utilizatorilor de Instagram mai multă libertate în crearea de conținut, avînd în vedere că stickerele se pot formata după bunul plac.

Update-ul are la bază un test pe care compania l-a inițiat vara aceasta. În iunie 2021, Instagram începuse să testeze funcția de stickere cu link pentru mai mulți utilizatori, nu doar pentru cei care aveau deja opțiunea de „swipe-up” (adică utilizatorii de Instagram care aveau cel puțin 10.000 de followers).

Acum, Instagram a spus că stickerele cu link vor fi accesibile pentru cei care aveau funcția de swipe-up și înainte. Totuși, compania încă evaluează dacă funcția va fi oferită și altor utilizatori ai platformei sociale.


„Update-ul acesta ne va ajuta să ne dăm seama dacă este o decizie bună, înainte să le oferim mai multor oameni acces la aceasta”, a spus un purtător de cuvînt al companiei pentru The Verge.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X