TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Inteligența artificială, folosită în diagnosticarea bolilor

Inteligența artificială, folosită în diagnosticarea bolilor

Inteligența artificială s-a dovedit la fel de bună ca și pediatrii în diagnosticarea bolilor la copii, potrivit unui studiu publicat luni.

"Este pentru prima oară cînd inteligența artificială reușește să imite concluziile clinice ale unui doctor (...) pentru stabilirea unui diagnostic", a explicat profesorul Kang Zhang, de la Universitatea California din San Diego.

Programul dezvoltat de echipa sa s-a "antrenat" pornind de la datele provenite de la peste 1,3 milioane de consultații ale unor tineri pacienți într-un mare centru pediatric din Canton, în sudul Chinei, arată articolul publicat de revista Nature Medicine.

Experiența s-a tradus printr-un "nivel de pertinență foarte ridicat" pentru diagnosticul bolilor comune precum gripa (94%), varicela (93%) sau boala mînă-gură (97%), dar și în recunoașterea unor boli potențial mortale precum meningita bacteriană (93%).

Numeroase studii recente au arătat o rezultate egale sau chiar mai bune a inteligenței artificiale în raport cu oamenii la examinările tradiționale pentru stabilirea unor anumite tipuri de diagnostice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load